maanantai 21. kesäkuuta 2010

Painajainen?

Tänään aamusta näin ihanaa unta; olin pakkaamassa kaikkia ihania kesäisiä vaatteita (myös sellaisia kaunokaisia, mitä miun kaapistani ei oikeasti löydykkään...) tietoisena siitä, että muutaman tunnin kuluttua pääsen kollegan kanssa lentämään konferenssimatkalle jonnekkin lämpimään. Unessa aurinko paistoi ja olin aivan lomalle lähtötunnelmissa. Mahan pohjassa kipristeli mukavasti - odotin lentoon pääsyä:). Sitten muistin, että tällä kertaahan Mieheni ei olekkaan tulossa mukaan reissuun, ja miun pitääkin muistaa ottaa itse passini. APUA! Tässä kohdassa tunnelma muuttui; hikeä pukkasi ja sydän meinasi pompata ulos rinnasta. MIULLA EI OLE PASSIA! Säpsähdin hereille ja totesin, että miun Todellakin on Pakko hommata se passi! Tämä oli jo toinen tämän tyyppinen uni pienen ajan sisällä... Oliko tässä totuus takana?

Jep, viime tammikuussa olimme esikoisen ja Mieheni kanssa Helsinki-Vantaalla lähdössä reissuun. Kun virkailija, joka oli parhaillaan tarkastamassa lentolippujamme totesi; "tämä 1 passi ei ole enää voimassa..." Oi ei! Miun passini oli umpeutunut edellisenä syksynä. Eikä miulla ole edes EU-ajokorttia, sillä korttini on hiukan vanhempaa vuosikertaa... Mietimme nopeasti vaitoehtoja; pikapassi? mie jään Helsinkiin viikoksi ja pojat lähtevät? Virkailija meni takahuoneeseen ja neuvoteltuaan Jonkun kanssa tuli kertomaan, että saan omalla vastuulla lähteä. Mitä?! Voinko? Mutta eihän miulla ole mitään voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta mukana...? Mutta niin siinä kävi; olimme lentämässä Keski-Eurooppaan toiseen EU-maahan ja vuokraamassa sieltä auton matkataksemme vielä kolmanteen EU-maahan ja mie pääsin matkaan ilman passia. Hiukan kyllä jännitti paluumatkalla pääsenkö myös kotiin :) Pääsin!


Mutta eipä kannata luottaa hyvään tuuriin toistamiseen :) Eli tällä viikolla ohjelmassa on paitsi remppaa mutta myös vierailu Poliisilaitokselle passiasioissa!

Ei kommentteja: