maanantai 1. marraskuuta 2010

hiukan maalausta :)

Eteinen sai pintoihinsa uudet Luja-maalit! Nyt mie olen tyytyväinen. Ensinnäkin pintojen puhtaanapitäminen helpottui valtavasti, kun seinät voi vaan pestä ravasta siisteiksi. Ja toisekseen tuo väri on hykerryttävän herkullinen :) Hiukan tosin mietin miten tuollainen murrettu vihreä sopii tuon basilikaisen olkkarin seinän kaveriksi, mutta toisaalta tuo eteisen naulakko on jo nyt hautautunut takkien ja housujen ja reppujen alle :) Joten väriä ei juuri olkkarista näy.

Sama vihreä on myös pikkuvessan väri :)

Pahoittelut sotkusta kuvassa! 
Nuo miun porukoitten vanhat 1970-luvun tuolit ovat samaa murretun vihreää väriäsävyä kuin eteisen sen pikkuvessan seinät! Ennen nuo puuosat olivat valkoiset -mutta nyt ne saivat pintaansa ruskean maalin (viereinen sohva on ruskea). Kokeilimme petsata niitä, mutta pinnasta tuli tosi tumma ja feikin näköinen, joten maalipurkin ostoon! Nuo tuolit ovat aivan ihanat istua -harmi vaan että tuo kuva on noin huono, joten niiden lokoisuus ei kuvasta välity. Kuvasta poistumassa on se rakas ystävämme, joka käytti syyslomaviikkonsa maalaamiseen <3 Kiitos!

Saanko esitellä; keittiön sohvamme <3
 Ja vaikka meillä onkin maalattu, niin tätä emme maalaa! 
Aivan ihana Idätyslaatikko (lapset kysyivät, että tuonnekko ne idut sitten laitetaan itämään? Ei sentään. Miun käsittääkseni idätyslaatikko viittaa ihmisen ituihin?) Kutsutaanko tuollaisia sohvia muuallakin Idätyslaatikoiksi, vai oliko se vain miun mummoni oma sana tuollaisille sivustavedettäville puusohville?


Mutta jotta koko postaus ei menisi ihan vihreäksi (ja turkoosiksi), niin saanko vielä näyttää teille makkarin ovemme?

(ja tuon ylhäällä roikkuvan sähköjohtovyyhdin tarkoitus on muuttua oven päällä olevaksi valaisimeksi sekä valokatkaisimeksi oviaukossa)


"Oi hengen poika! Ensimmäinen neuvoni on tämä: Olkoon sinulla puhdas, hyväntahtoinen ja säteilevä sydän--" 

Säteilevää viikkoa kaikille toivottelee pikkuthti

10 kommenttia:

Eryah kirjoitti...

Onpas varikasta! :)

Noi tuolit on tosi kivan nakoiset, ja nayttaa ainakin mun silmaan just niin mukavilta kuin kerroit niiden olevan! Voisin vastaanottaa mielellani :)

pikkuthti kirjoitti...

Kyllä, väriä meillä riittää!

:)

Leena kirjoitti...

Ihania värejä! Pinkki ovi on hieno ja vihreät (erityisesti murrettu!) tosi herkulliset. PIIIIITTTKKKÄ naulakko näyttää kätevältä ja varmasti romujen alla just yhtä rumalta kuin naulakot aina:D

Oletko ihan varma, että nojatuolit ovat 70-luvulta? Itse laittaisin vähintään 10 vuotta lisää ikää mukaan:/ Tosi hienot ovat! Ja ton malliset on suht helppo kunnostaakin.

Leena kirjoitti...

Ai niin: onko vessan kuvat tarrat vai maalatut? Mukavat nekin:)

pikkuthti kirjoitti...

Kiitos Leena! Oven virallinen sävy on Villiruusu ja mie erityisesti tykkään tuosta murretusta vihreestä :)

Pitkä naulakko on aivan mahtava (koulun huutokaupasta napattu), vaikkakin vaatii Hurjasti siistimistä (tavaroiden poistamista) jos haluaa, että eteinen näyttää siistiltä :) ELi olet täysin oikeassa se rumuuden kanssa!

Itse asiassa en tiedä koska nuo tuolit on hankittu -muistan ne vain omasta lapsuudestani, ja oletin että siltä vuoskymmeneltä -luultavasti olet oikeassa ja ovat vanhempia!

vessan seinällä on tarroja. ja kiitos, miekin tykkään niistä -ovat olleet hankittuina ja jemmassa jo varmasti yli vuoden. nyt vihdoin sain laittaa ne seinälle! Kippii!!!

Mayo kirjoitti...

Raikasta ja värikästä : ) Lapsuudessani oli samanlainen "laatikko" ja sitä kutsuttiin vain laidastavedettäväksi. Se kansi oli viety vintille. On nyt siskon taloudessa Itä-Suomessa : ). Olisitko murteesta päätellen sieltä?

Leena kirjoitti...

Ai niin. Meillä on pari tuollaista sohvaa -en ole koskaan kuullut kutsuttavan noin:)

Joo, tuolien muotokieli menee pikemminkin 50-luvulle tai 60-luvun alkuun.

pikkuthti kirjoitti...

Mayo; oikein päättelit itäsuomalaisuuden :)

Jännä, mie olen aina luullut, että tuo Idätyslaatikko on noiden "oikea" nimi -aina oppii uutta :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Noita sohvia on kutsuttu itulaatikoiksi tai idätyslaatikoiksi siksi, että siinä laatikko-osassa ennen todellakin idätettiin perunoita. Nuuhkaisepa, tuoksuuko "multa".

pikkuthti kirjoitti...

Kiitos anonyymille kommentistasi -tuohan on ihan loogista nyt kun kerroit selityksen :) Kävin nuuhkimassa, mutta enemmän miun nenään siellä haisee vanha mökki kuin multa... mutta jotain samaahan niissä on :)?